luni, 3 noiembrie 2014

Curs "Teaching through 21st Century Methodologies" - Praga, 20-31.10.2014

În perioada 20 – 31 octombrie 2014, trei profesori de la Şcoala Gimnazială „Elena Cuza” din Iaşi (prof. Adrian Chiorescu, prof. Gabriela-Fulvia Horobeţ şi prof. Violeta Popa) au participat la Cursul de formare profesională „Teaching throught 21-st Century Methodologies”, furnizat de ITC-International TEFL din Praga, Republica Cehă. 
În programul celor două săptămâni au fost incluse teme legate de necesitatea schimbării paradigmei în educaţia secolului 21, de taxonomia lui Bloom şi metodele gândirii critice şi creative, de modalităţi de integrare a computerului în activitatea de învăţare, de competenţele antreprenoriale ale profesorului, de managementul orelor de învăţare integrată în sistem CLIL (Content Language Integrate Learning), de rolul proiectelor crosscurriculare şi cross culturale în învăţare.
A fost un eficient schimb de bune practici, atât cu formatorii de curs, cât şi cu ceilalţi cursanţi participanţi la acest modul, profesori din Franţa, Turcia şi România. Deosebit de interesantă a fost şi vizita organizată într-o şcoală secundară din Praga, cu asistenţe la lecţii şi discuţii cu membri ai corpului profesoral. Nu în ultimul rând, trebuie menţionată oportunitatea cunoaşterii culturii şi civilizaţiei pragheze, „oraşul de aur”, capitală istorică a Imperiului Austro-Ungar.